tirsdag 30. august 2011

Tre generasjoners dugnad gir resultater

Helgen inviterte på sprutregn, lyn, torden og tidvis et lite glimt av sol. Selvsagt hadde vi planlagt dugnad på Tjøme. Dugnadsværet lot ikke vente på seg. Vannet fra himmelen kom i bøtter og spann. Lynet slo ned og brakene som fugte var øredøvende. Med tålig god presisjon greide vi å utnytte de få oppholdstimene uten plaskende vann, bulder og brak.
Elektriske verktøy ble plassert strategisk under pressending og det lille av tak vi kunne finne, under den nylig revede verandaen. Så kommer det ungdom på besøk. Først den ene, så kom det flere. Etterhvert kom jammen meg "de skikkelig voksne" med kaffe, vafler og minibakkels. 3 generasjoner Lønne med diverse tilskudd koste vi oss under presseningen, tett i tett, for å unngå regnet. Hyggelig samvær på Pizan ble søndagsmiddag. Så etterhvert ga vi tapt for lyn og torden. 
Men du verden for en flott dugnad.
Selv i maksimalt dårlig dugnadsvær fikk vi gjort mye. Vi fikk tatt de store løftene, vi fikk fordelt drittjobbene og vi fikk startet på det morsomme, nemlig å reise den nye verandaen. Nå gjenstaår bare litt kosejbbing for meg. Legge gulv og lage rekkverk. Det skal gjøres i solskinn ;-)
Men ikke minst fikk vi en utrolig koselig helg. Kokelimonke på lørdag ga mersmak.
Takk til alle 9 som sørget for at dette både ble en koselig og arbeidssom helg.
En ekstra supertakk til de tøffeste av dere som ikke lot dere stoppe av det ekstremt dårlige dugnadsværet.