torsdag 9. desember 2010

Ikke alle gleder seg til jul .......

Noen ganger er det viktig å stoppe opp litt i den verste julestria. Se litt rundt seg, tenke over hvordan nabogutten eller nabojenta har det. Ikke nødvendigvis redde verden, bare gjøre en liten innsats for noen som kanskje ikke ser like mye frem til denne høytiden som du selv gjør.
Lille "jenny" som bare er 10 år, har en mor som er deprimert og i julen er hun kanskje enda mer deprimert enn ellers. Det gjør at Jenny ikke gleder seg noe særlig til jul. Det er vanskelig for Jenny å være glad når mamma bare er trist hele tiden.
Jeg leste et innlegg om en barnehageassistent som bekymret seg litt ekstra for en gutt i barnehagen som var slapp og alltid trøtt. Etter et halvt år ble far fengslet for mishandling. Hvordan tror dere julen til denne toåringen hadde vært?
I julen samles familier til fest, det er ofte alkohol på julebordet.
"Anne" har foreldre som drikker alkohol og ruser seg på andre rusmidler. For Anne er julen en uforutsigbar tid. En tid hvor hun er spesielt fokusert på de små tegnene som hun vet fører til krangling mellom foreldrene, som fører til at storebror drar til kamerater for å komme ut av huset og Anne blir sittende alene på rommet å ønske at hun var et annet sted.

Disse barna bor rundt oss og er omkring oss. La oss stoppe litt opp og ta en ekstra sjekk. Kommer dine nabobarn til å få en fin jul i år?
Kanskje en liten oppmuntring fra en nabo vil hjelpe litt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar