onsdag 13. april 2011

Helsetjenester og offentlige anskaffelser

Så er det på'n igjen!
Har vært på seminar om offentlige anskaffelser; endringer og justeringer i lovverket. Tørre saker, men helt nødvendig kunnskap om man skal melde seg på banen som privat helsetjenesteyter.
Sist jeg lagde anbud var innenfor rus sektoren. Prosessen var ganske ny og man har åpenbart hatt behov for å tilpasse regelverket litt. Det er betryggende. Prosessen dengang var ganske frustrerende. Vurderinger og veiing av tjenestenes kvalitet, form og innhold gikk litt tilfeldig i forskjelliges favør og disfavør.
Man kan jo stille seg spørsmålet om anbudsordningen, slik man er vandt til den fra håndtverksyrkene passer på denne formen for tjenester. Det var fremdeles endel vanskelige spørsmål som ikke ble besvart. For eksempel hvordan man skal vurdere og veie kvalitet. Kvalitetsindikatorer er en vanskelig ting å måle. Det forutsetter at man tenker likt når man skal beskrive. Da vil jo mer drevne anbuds søkere vinne frem fremfor de som ikke kan dette "gamet" så godt. Ord som velges, hva som vektlegges osv. vil komme litt forskjellig ut, selv om innholdet kanskje er ganske likt. Også forutsetter det at de som skal ha tjenesten vet hva de ønsker.
Men det er en spennende prosess. Det vil vel bli en viktig del av helsevesenet fremover å tenke markedsstrategier, nisje, salgbare formuleringer osv.
Jeg håper bare så inderlig at det fører til forbedringer av helsetjenestene - ikke mer forvirring og frustrasjon.
På Fossanåsen skal vi iallefall gjøre det vi kan for at dette skal bli bra.
Vi jobber på for noe vi ønsker sterkt skal lykkes og et innhold vi tror på. Det er en god drivkraft.

2 kommentarer:

  1. Eg stemmer for mer solidaritet i neste valg Audhild! Privat eller offentlig spiller ingen rolle.. Husker anbudsrunden, søknaden og presentasjonen vi hadde for Fossanåsen...da var ikke kvalitetsindikatorende helt i fas med anbudskriteriene. Hade godt og "Vi" kjemper videre. /Leon

    SvarSlett
  2. Jepp! Vi jobbet hardt dengang, Leon og vi jobber hardt nå :-) Så får vi håpe dette fantastiske stedet kommer til sin rett en dag. Det fortjener iallefall Fossanåsen :-)

    SvarSlett